HSP Coaching

Iedereen weet dat je een vaardigheid of bekwaamheid niet direct kunt aanleren, maar je kunt jezelf er wel naar toe coachen. Dit geldt voor coachen op elk gebied, of dat nu je eigen carrière is, of anderen helpen hun doelen te bereiken. Het werpen van de perfecte strike is niet anders dan het coachen van basketballers of voetbalteams. Je moet de vaardigheden en het vermogen hebben om de instructies van je fysio uit te voeren en hen te helpen hun doelen te bereiken. Ben je een goede schutter? Heb je de instincten die nodig zijn om reddingen te maken? Komt je techniek en voetenwerk op de bank overeen met wat je teamgenoten op het veld doen? Zo niet, hoe kun je je verbeteren zodat je een betere coach wordt? We hebben onze uitgebreide ervaring als topcoaches en sportanalisten gebruikt om een aantal van de belangrijkste aspecten van het coachen te bespreken, zowel in binnen- als buitenland. Van het ontwikkelen van effectieve strategieën voor verbetering, tot het geaard blijven in de realiteit terwijl je groots droomt, onze deskundige tips zullen je van beginner tot meester brengen.

Coachen is een vaardigheid.

Coachen is een vaardigheid, net als ieder ander. Om je coachvaardigheden te ontwikkelen, moet je de details leren. Als je een nieuwe coach bent, begin dan met het doorlezen van de HSP Coaching Staff Development Manual en het bekijken van de artikelen en video’s op deze website. Als je denkt dat je hebt wat nodig is om een betere coach te worden, begin dan met het leren van de basisconcepten, en werk je dan omhoog naar de meer geavanceerde technieken en strategieën. Soms moet je de fouten bestuderen die andere coaches hebben gemaakt om betere gewoontes te ontwikkelen. Dit is het geval met elke vaardigheid, ook met coachen.

Je moet de details leren.

Coachen is een gedetailleerde vaardigheid die tijd kost om te ontwikkelen. Als je een nieuwe coach bent, wil je misschien wat tijd nemen om de basis van de sport te bestuderen, zodat je beter voorbereid bent om je spelers te helpen hun doelen te bereiken. De basis kennen is echter niet hetzelfde als een expert zijn. Je moet er werk in steken om een expert-coach te worden. Om bijvoorbeeld een betere coach te worden, moet je ook werken om een betere hockeyspeler te worden. Je moet tijd besteden aan conditie, het leren van de vaardigheden die nodig zijn voor succes op het ijs, en het verbeteren van je schaatsen en schieten. Dit zijn allemaal vaardigheden die kunnen worden aangeleerd.

Vind je niche.

Een van de grootste voordelen van coachen is dat het een roeping of een carrière voor je kan zijn. Het is een prachtige kans om je liefde voor sport te delen en mensen te helpen hun doelen te bereiken. Of je nu je vrienden wilt helpen beter te worden in basketbal of je eigen kinderen wilt helpen betere spelers te worden, coachen is een geweldige manier om een verschil te maken in het leven van anderen.

Een team vormen is de sleutel.

Om succesvol te zijn als coach, moet je de juiste mensen in je team hebben. Als mensen niet de juiste boodschappen krijgen van hun teamgenoten, of als ze niet presteren op het niveau dat ze willen, zal het hele team daaronder lijden. De juiste mensen in het team kan een coaching inspanning maken of breken. Als iemand niet met elkaar overweg kan, of niet presteert op het niveau dat hij of zij wil, dan moet de rol van die persoon op de bank misschien opnieuw worden geëvalueerd.

Blijf nederig en met beide benen op de grond.

Als coach zul je betrokken zijn bij uitdagende en stressvolle situaties. Dit betekent dat je op alles voorbereid moet zijn. Je moet nederig en geaard zijn, wat betekent dat je familie, vrienden en je carrière op de eerste plaats moet zetten. Je moet in het heden blijven en gefocust zijn op wat er voor je gebeurt.

Coaching gaat allemaal over perspectief.

Coachen gaat niet alleen over wedstrijden winnen. Coachen gaat over het ontwikkelen van betere gewoontes en spelers leren om vaker te winnen door een betere techniek, een betere mentale instelling en een grotere inspanning van hun kant. Coachen gaat over het ontwikkelen van een systeem dat spelers zover krijgt dat ze hun persoonlijke en teamdoelen bereiken. Je kunt je spelers niet gewoon vertellen dat ze tijdens de warming-up aan hun slagen moeten werken. Je moet ze specifieke instructies geven, en je moet het zelf doen. Je moet er werk in steken om een betere coach te worden.

Afsluiten.

Coachen is een uniek beroep omdat het gebaseerd is op gezond verstand en menselijke emotie. Als je een goede band hebt met je teamgenoten, krijg je ze beter het veld op voor een wedstrijd. Als je moeite hebt om jezelf uit te drukken, hoe wil je dan uitleggen hoe je je team helpt om hun doelen te bereiken? Als je verlegen bent of bang om je uit te spreken in de klas of in het bijzijn van anderen, hoe help je je teamgenoten dan beter te zijn? Als je geïnteresseerd bent in coachen of meer wilt leren over wat er nodig is om een succesvolle coach te zijn, bekijk dan ons boek Coaching For Success of onze video’s. Deze boeken en video’s helpen zowel nieuwe als ervaren coaches, en ze gaan er allemaal om het ‘coachen’ terug te brengen in coachen.

Categories: Blog