Klankschalen meditatie

Begin eenvoudig. Begin bij jezelf.

Klankschalen meditatie is een proces van stil worden, stil zijn, waarbij je in staat bent om in contact en communicatie te komen met een diepgaande en persoonlijke kracht of macht binnenin je.

Het leven is een aaneenschakeling van keuzes. Welke van die keuzes spreken je aan

Er zullen veel momenten zijn van beslissingen en vooruitziende blikken, die leiden tot mogelijkheden die u niet had verwacht. Er zullen andere momenten zijn van contact met wat u wilt nastreven. Welke zal voor u werken?

U kunt mediteren over wat u niet wilt nastreven. Dit is het moment om de kanalen waardoor het leven naar je toe stroomt te verruimen. Je kunt ook mediteren op de dingen die je wel wilt nastreven. Dit is het moment om helderheid te ontwikkelen, zodat je je hogere zelf en je doel kunt volgen. Weten welk kanaal je moet volgen ligt in je hogere zelf. Het vereist geen hersenen, jarenlange ervaring of rijkdom om het te verkrijgen. Het wordt gevonden in het proces van zoeken en luisteren naar de zachte fluisteringen.

Van Vrouw in bananenblad houding.

Wanneer we ons innerlijke zelf vinden, ontmoeten we de Leraar. Een Leraar is dat deel van je dat altijd bij je is geweest. Het is bij je sinds het universum gevormd werd. Het verblijft binnen in je, en het spreekt altijd. Als je de Leraar binnenlaat, zal het naar de oppervlakte spuiten. De Leraar zal je helpen moed en kracht te ontwikkelen om het beste te zijn wat je kunt zijn. Hij helpt je in te zien hoe belangrijk het is dat je je innerlijke zelf je laat leiden.

Het klinkt misschien mystiek, en het klinkt misschien dwaas. Maar het is geen van beide. Het is net zo eenvoudig als het opzetten van een bril die de dingen duidelijker maakt. Dat is alles wat nodig is.

Meditatie is hetzelfde.

Het kan een beetje langer duren, of een beetje korter, maar het idee blijft hetzelfde. Op de plaats waar je vermoeidheid voelt, daar zul je vrede vinden.

Waar gedachten dicht zijn, is vrede als de mist op een zonnige dag. Vreugde ontstaat door de gedachten uit de drukke geest te halen en je te concentreren op het vreugdevolle gevoel van meditatie. Elke parel is een herinnering dat je meer bent dan de menselijke zoektocht naar betekenis.

Je bent hier om jezelf te kennen als het unieke zelf dat je bent – en bent geweest sinds het universum gevormd is. Elk wonder van je wezen heeft zijn eigen geheugen, en in elk ervan ligt een herinnering om dankbaar te zijn voor de uitdrukking van liefde die in elk leven komt. Hoe meer je in staat bent je oprechte dankbaarheid voor het leven uit te drukken, ongeacht je overtuigingen, hoe meer helderheid er tot je zal komen. Dit is een echte spirituele oefening.

Dit is het tijdperk van de stijve nek.

Je kunt het geschenk van het niet-oordelen elke dag beoefenen. Dit strekt zich uit tot alle handelingen. Buiten de perken van de classificatie treden, altijd de natuurwetten gehoorzamen, vriendelijk en respectvol zijn voor anderen, in het huidige moment leven – deze kwaliteiten zullen nog vanzelfsprekender voor je worden. Na verloop van tijd zullen ze je manier van zijn worden, tot je je ze niet eens meer herinnert.

Er is nog zoveel meer dat ik je kan vertellen. De mensheid is op zoek naar meer dan een hiernamaals. Dompel jezelf een tijdje onder in de sensatie van niet-oordelen. Begin met tien minuten per dag, bouw dan op tot twintig. Neem drie maanden tot een jaar. Afhankelijk van waar je bent, en wat je op dit moment doormaakt, kun je tegen die tijd je doel wel of niet bereikt hebben – maar blijf het proberen. “… vijfentwintig wijd is uw wereld, en hij die het doet, zal zijn als het water!” Wallace D. Wattles

Neem dikke geniet van jezelf.

Categories: Blog