Een van de geweldige dingen van het volgen van lessen in Amsterdam is dat mensen niet over de een of andere soort licenties hoeven te beschikken. Mijn school is een fitnesscentrum. Ik leer mensen niet hoe ze moeten trappen. Ik leer mensen boksen. Het maakt niet uit hoe goed je je stoten demonstreert, je moet nog steeds in goede vorm zijn. Als je stoten goed zijn, word je naar de ring gebracht. Als je stoten niet erg goed zijn, word je een beetje rondgeduwd totdat je het krijgt. Dit betekent niet dat al mijn lessen fitnesslessen zijn.

We hebben een aantal geweldige boksers en andere vechters komen hier van over de hele wereld om te trainen. In de afgelopen twee jaar heb ik persoonlijk het geluk gehad om in Nederland te trainen of boksen. Nederland heeft boks- en kickbokshoofdstad Amsterdam.

Dit zijn enkele van de risico's die er zijn. Ik ben hier om je te helpen en je enkele tips te geven om het meeste uit je bokswedstrijden te halen.

De eerste uitdaging is om het verschil te begrijpen tussen de knie van een professionele bokser en de knie van een gewone bokser. De knie van de professional is de knie die permanent beschadigd is door een schot in het hoofd (niet erg gebruikelijk) of van een kniestang. Je normale boksersknie is de knie die uitsteekt wanneer je Vale Tudo probeert te korten.

Het andere grote verschil is dat professionele boksers het zich kunnen veroorloven om stoten op het hoofd te krijgen en dat doen ze maar al te graag, omdat ze de prijs kennen van hun gezondheid, jouw gezondheid.

In mijn lessen ben ik heel voorzichtig. Er is een duidelijk en vermeld in mijn curriculum dat iedereen die de handleiding leest of wedstrijdtypes op tv ziet, zich niet zal bezighouden met een wedstrijd die hen mag raken. Volg de lessen, warming-up of pas op voor je mede-boksers. Het andere grote verschil tussen de professionele stijl en de gewone is dat de professionele boksers je zullen vertellen wanneer het belangrijk voor hen is. De professionals zullen ruzie maken met de scheidsrechter wanneer het jouw tijd is om buiten te zitten en als je niet in de ring wilt staan, dan genieten ze van de gelegenheid om je uit de ring te praten.

Ik ben erg streng en tolereer nooit schaamteloos bedrog. Omdat zoveel mensen weigeren de lessen te volgen en daardoor hun kicks verdienen (ik heb zoveel mensen horen vertellen dat ze de doos eieren kochten die ik had moeten eten), heb ik een gedragscode opgesteld die strikt wordt nageleefd en zal er geen enkele afwijking van tolereren. Je moet kalm blijven en je tegenstander in het algemeen beoordelen, niet alleen op de penalty. Ik ben ook bijzonder streng als het gaat om de warming-up.

Ik begon te voelen dat ik deze les door het leven had geleerd en over het algemeen een beter mens ben geworden. Ik heb compassie voor anderen en geef er altijd de voorkeur aan de grotere sumoworstelaar te zijn, zelfs als dat betekent dat ik het mikpunt van een grap ben. Dus ik schort mezelf elke keer op als mijn licht opgebruikte woonruimte ook wordt aangevallen. Ik ga met zoveel meer dan me plezier geeft. Ik kijk grondig in de psyche van mijn tegenstander voordat ik naar binnen ga en het is iets nieuws en verbazingwekkends om te zien.

"Er bestaat niet zoiets als een slechte pers. Bereid je voor op het gevecht zoals je het wilt winnen."

Categories: Blog